Юлії Тимошенко відмовили у відводі судді

Юлії Тимошенко відмовили у відводі судді

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повернулася до зали Печерського суду ще до початку засідання. Після її заяви про відвід судді, її захисник Сергій Власенко заявив відвід судді Кіреєва.

Джерело: Відомості

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повернулася до зали Печерського районного суду ще до початку засідання. Після її заяви про відвід судді, її захисник Сергій Власенко заявив відвід судді Кіреєва, назвавши його «залежним від заступника генпрокурора Рената Кузьміна». Суд оголосив перерву у засіданні до 11.30.

Під час перерви Тимошенко назвала судовий процес «політичною розправою» над нею. «Суди приватизовані, прокуратура приватизована», — сказала вона, коли суд оголосив перерву у засіданні до 11.30, повідомляє УНН.

По завершенню перерви суд продовжив розглядати справу лідери «Батьківщини». Зокрема, у перші хвилини початку засідання було повідомлено про відмову Юлії Тимошенко у відводі судді Кіреєва.

Крім того, піід час судового засідання суддя Родіон Кіреєв зробив зауваження лідеру «Батьківщини» через «порушення порядку» та «неповагу до суду». Також суддя пригрозив видаленням із залу прибічникам Тимошенко, які вигукували образливі слова на адресу суддів.

Як відомо, сьогодні судді розглядають справу лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко. 11 квітня Генпрокуратура порушила третю кримінальну справу проти екс-прем'єр-міністра.

Лідерці опозиційного БЮТ інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією в січні 2009 року. Генпрокуратура вважає, що Тимошенко порушила рішення уряду і самовільно підписала угоду з Росією на постачання газу за ціною 450 доларів за тисячу кубометрів, однією із найвищих у Європі.

Loading...