У 65-річної породіллі хочуть забрати дитину, тому що жінці більш потрібна квартира

У 65-річної породіллі хочуть забрати дитину, тому що жінці більш потрібна квартира

65-річна породілля Валентина Підвербна, жителька Чернігова, не спроможна самостійно доглядати свою місячну дитину, заявили в Управлінні охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

Джерело: Відомості

65-річна породілля Валентина Підвербна, жителька Чернігова, не спроможна самостійно доглядати свою місячну дитину, заявили в Управлінні охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації. Якщо медики разом із представниками соціальних служб обласного центру не візьмуть ситуацію під контроль — дівчинка може загинути, наголошують чернігівські медики.

Нагадаємо, Валентина Підвербна у віці 65 років за допомогою кесарського розтину народила здорову дівчинку. Мати вважається найстаршою породіллею України. Валентина Підвербна завагітніла шляхом штучного запліднення.

Медики супроводжували жінку протягом всієї вагітності, йдеться на Чернігівському моніторі. Як розповів головний лікар Чернігівського пологового будинку Василь Гусак, у цей період Валентина Підвербна часто-густо поводилася неадекватно, зокрема, відмовлялася відвідувати жіночу консультацію, не дотримувалася рекомендацій лікарів та відповідного режиму дня, нехтувала здоровим харчуванням. Втім, медики зробили все, що від них залежало, аби дівчинка народилася здоровою. Після пологів мати, відчуваючи інтерес до своєї особи з боку представників преси та громадськості, почала вимагати особливого ставлення. Ситуація погіршувалася ще й тим, що жінка, як виявилося, не знайома з елементарними навичками догляду за дитиною.

Заступник головного лікаря Чернігівської міської дитячої поліклініки № 1, міський педіатр Людмила Овсієнко скаржиться: «З першого дня Підвербна продовжувала відмовляти в обстеженні лікарям та медичним сестрам. Не допускала медичних працівників до квартири. Маленька страждала від недостатнього харчування та необхідного догляду. Дівчинка постійно збуджена, плаче. Втім, її мати практично не реагує на таку цілком зрозумілу поведінку дівчинки, пояснює, що діти повинні плакати і вона сама, як колишня медсестра, здатна самостійно дати раду своїй дитині. Себе вважає постійно втомленою і роздратованою, губиться у часі стосовно того, коли останній раз годувала немовля».

Валентина Підвербна відмовляється від застосування памперсів, лише зрідка підмиває дитину, іноді дивується, чого маленька не ходить і взагалі, «… скоріше давайте мені двокімнатну квартиру, бо донька повинна десь гратися…».

Чернігівські лікарі хочуть умовити Валентину Підвербну погодитися на тимчасову передачу дівчинки до Прилуцького будинку дитини. «А в разі, якщо її мати буде й надалі нехтувати своїми обов’язками — вдаватися до примусу в рамках діючого законодавства із залученням органів прокуратури та МВС», — вважають лікарі.

Loading...