Викрито групу злочинців, які підозрюються у розбойних нападах

Викрито групу злочинців, які підозрюються у розбойних нападах

До складу групи входили шестеро чоловіків у віці від 28-ми до 44-х років.

Джерело: Відомості

Співробітниками Управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками  слідчого управління ГУНП та Овідіопольського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області задокументовано злочинну діяльність групи, яка обґрунтовано підозрюється у  вчиненні розбійних нападів, вимаганні та незаконному позбавленні волі людини.

До складу групи входили шестеро чоловіків у віці від 28-ми до 44-х років. Очолював її неодноразово засуджений за бандитизм житель Біляївського району, який зі своїх 44-х років 15 провів за ґратами. Поєднувало чоловіків кримінальне минуле та жага до красивого життя.

Члени групи обґрунтовано підозрюються у вчиненні розбоїв, вимаганні та незаконному позбавленні волі людини. На їх рахунку - три розбійні напади на підприємців Суворовського, Овідіопольського та Татарбунарського районів.

Крім цього, в серпні цього року з метою незаконного отримання грошей члени групи через посередника пообіцяли одеситові сприяння у оформленні банківського кредиту. У знак «вдячності за допомогу» той мав віддати їм значний відсоток від отриманих грошей. Поміркувавши, чоловік відмовився від пропозиції. Тоді зловмисники виставили доларовий рахунок посереднику, а щоб він серйозніше поставився до боргу, деякий час утримували його у підвалі.

Наразі поліцією розпочаті кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст. 189  (вимагання), ч.3 ст. 187 (розбій).

В рамках останнього провадження за місцем проживання одного з членів групи був проведений обшук, в ході якого поліцейські виявили мобільні телефони, пістолет травматичної дії, обріз рушниці та набої.

Зброю направили на експертизу, яка з’ясує, чи була вона знаряддям скоєння яких-небудь злочинів.

Усі шестеро підозрюваних заарештовані. Тривають слідчі дії.

Loading...