29 листопада у Києві пройде акція на підтримку Олега Сенцова

29 листопада у Києві пройде акція на підтримку Олега Сенцова

Понад 2 тисячі громадських активістів висловлять свою солідарність в підтримку політичних вязнів Кремля.

Джерело: Відомості

Акцією в підтримку Олега Сенцова та інших в’язнів Кремля розпочнеться робота Форуму розвитку громадянського суспільства. Понад 2 тисячі громадських активістів, благодійників і волонтерів висловлять свою солідарність з ними та спрямують заклик до світової спільноти продовжувати тиснути на Москву для звільнення усіх заручників. Форум продовжиться обговоренням нинішньої ситуації в Україні та виробленням спільної стратегії дій для всієї спільноти громадських і благодійних організацій.

Учасників з України підтримають представники провідних міжнародних донорських інституцій, посольств, агенцій розвитку. З промовами виступлять директор Місії USAID Сюзан Фрітц; Голова Представництва ЄС Хюґ Мінґареллі; директор Представництва Програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра; Посол Королівства Швеція Мартін Хагстрьом.

Форум продовжиться виставкою соціальних підприємств, які спрямовують свої прибутки на підтримку благодійних проектів та соціальних ініціатив. Серед них: Ветерано кава; Добра цукерня (нечуючі кондитери); ФронтМед (продаж меду для потреб воїнів АТО); Re.Ban.Kyiv (переробка банерів); Дивогра (розвиваючі ігри для розвитку дітей з аутичним розладом); Майстерня веселих ельфів (лікування дітей, що хворіють туберкульозом) та багато інших.

На Форумі проходитимуть дискусії про роль громадянського суспільства (за участю Є.Глібовицького, В.Пекаря, Н.Оніпко); про соціальну згуртованість на Донбасі (за участю народного депутата Н.Веселової та активістів Донбасу); про довіру (за участю М.Зархіна, співвласника львівської «Kumpel Group» та Є.Несторович, директорки «Бієнале Довіри»). Окрема панельна дискусія «Держава як партнер: погляд інсайдерів» дозволить оцінити досвід колишніх активістів, які «пішли у владу» після Революції Гідності: В. Полуйка (Заступника Міністра екології); В. Купрія (Заступника Голови Національного агентства з питань держслужби); О.Островської-Лютої (директорки «Мистецького арсеналу») та А.Дєєвої (колишньої заступниці Міністра внутрішніх справ).

Окрема локація Форуму – «Зона безпеки» - буде присвячена обговоренню загроз, з якими стикаються громадські активісти в сучасній Україні. З повною програмою форуму можна ознайомитися тут: http://day1.cd-platform.org/ Сторінка заходу у Facebook: http://bit.ly/2Rjqmwo

Loading...