На Одещині поліція затримала підозрюваного у вбивстві 9-річної дівчинки

На Одещині поліція затримала підозрюваного у вбивстві 9-річної дівчинки

Упродовж години поліцейські вийшли на "слід" зловмисника.

Джерело: Відомості

Ним виявився квартирант родини загиблої. Зараз підозрюваного затримано в порядку статті 208 КПК України. Йому загрожує покарання за кількома статтями Кримінального кодексу.

Нагадаємо: тіло дівчинки з ознаками насильницької смерті було знайдене 23 листопада вранці в покинутому сільському будинку. Загиблою  виявилася місцева мешканка, яка жила у своїх родичів.

Поліцейські відразу ж приступили до з’ясування обставин трагедії та встановлення особи, яка вбила дитину. Упродовж години поліцейські вийшли на "слід" зловмисника. Ним виявився 28-річний громадянин сусідньої держави, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та наразі тимчасово проживав з родичами дівчинки.

Спочатку чоловік не визнавав своєї провини та всіляко намагався уникнути відповідальності. Однак докази, зібрані правоохоронцями, вказували на нього, і зловмисник заговорив.

Підозрюваний розповів, що напередодні вони з господарями будинку вживали спиртні напої. Увесь цей час дитина була вдома. Вночі, коли всі вже спали, дівчинка прокинулася та хотіла піти до вбиральні. Тоді він її і схопив.

Зі слів чоловіка, аби дитина не пручалася, він спочатку придушив її. Після цьго відніс у покинутий будинок по сусідству, зґвалтував та кинув роздягнену дівчинку на підлозі.

Зараз підозрюваного затримано в порядку статті 208 КПК України. З ним проводяться невідкладні слідчі дії. За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за статтями 152 ч.4 (зґвалтування), 153 ч.3 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) та 115 ч.2 п.п.2,9,10 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. В його рамках буде призначено низку експертиз, які встановлять як остаточні причини смерті дитини, так і осудність підозрюваного.

Слідство триває. 

 

Loading...