У Києві затримали озброєну групу наркоторговців

У Києві затримали озброєну групу наркоторговців

У зловмисників вилучили психотропів на мільйон гривень.

Джерело: Відомості

До складу групи входило троє чоловіків. Фігуранти  реалізовували психотропи в особливо великих розмірах. З метою конспірації своєї діяльності зловмисники мали декілька комплектів автомобільних номерів для прикриття пересування автотранспорту та різноманітні дозвільні документи. Поліцейські вилучили у наркоділків понад 2,5 тисячі доз психотропів та зброю.

До складу групи входило троє молодиків, віком від 24 до 26 років. Зловмисники здійснювали пошук оптових покупців наркотовару та реалізовували  психотропи у особливо великих розмірах. Крім того, до їх функцій входило забезпечення прикриття протиправної діяльності групи та транспортна логістика.

У результаті проведення низки оперативних комбінацій працівники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції вилучили у 25-річного киянина близько 1,5 тис. пігулок MDMA («екстазі»), а також більш 300 тис. гривень, одержаних від збуту психотропів.

З метою конспірації своєї діяльності зловмисники мали декілька комплектів автомобільних номерів для прикриття пересування автотранспорту, а також різноманітні дозвільні документи.

Оперативними працівниками Департаменту протидії наркозлочинності у взаємодії з представниками Департаменту патрульної поліції та Головного управління Національної поліції в м. Києві проведено  санкціоновані обшуки за місцем проживання та в автотранспорті фігурантів. Поліцейські  додатково вилучили понад тисячі одиниць «екстазі»,  призначених для подальшого збуту, шість листів з марками LSD. Також поліцейські виявили два пістолети, три помпові рушниці та патрони до них, шість комплектів номерних автомобільних знаків, гроші, одержані від продажу психотропів.

Загалом у членів групи вилучено більш 2,5 тис. доз психотропів. Вартість «товару» за цінами «чорного» ринку становить майже мільйон гривень.

Усіх фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру за причетність до незаконного збуту наркозасобів (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). Згідно із законодавством зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Loading...