Понад 11 тисяч випускників ВНЗ шукають роботу через службу зайнятості

Понад 11 тисяч випускників ВНЗ шукають роботу через службу зайнятості

На обліку у службі зайнятості перебуває майже 14 тисяч випускників.

Джерело: Відомості

«Протягом січня-жовтня 2018 року кількість випускників, що отримували послуги державної служби зайнятості, становила 13,9 тисячі осіб, у тому числі 11,6 тисячі випускників вищих навчальних закладів та 2,3 тисячі випускників професійно-технічних навчальних закладів», - зазначили у службі зайнятості. 

Зокрема, серед випускників ВНЗ третина навчалася у галузі соціальних наук, бізнесу та права, 13% – мали інженерну спеціальність, по 12% - навчалися у галузі охорони здоров’я та гуманітарних наук, мистецтва.

Серед випускників ПТНЗ 37% становлять кваліфіковані робітники з інструментом, 32% – працівники сфери торгівлі та послуг.

Разом з тим, у службі зайнятості повідомили, що протягом січня-жовтня 2018 року статус безробітного мали 325,9 тисячі осіб з числа молоді (36% загальної кількості безробітних), а допомогу  з безробіття отримували 242 тисячі молодих осіб.

Зазначається, що 78% серед безробітних віком до 35 років до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід. З них 22% раніше працювали у торгівлі та ремонті; 19% – у сфері державного управління та обов’язкового соціального страхування; 13% – у переробній промисловості; 10% – у сільському, лісовому та рибному господарстві. Решта громадян з різних причин не була зайнята більше одного року або відносилась до випускників навчальних закладів різних типів, що не мали професійного досвіду.

За сприяння державної служби зайнятості у січні-жовтні 2018 року знайшли роботу 262,2 тисячі молодих громадян, зокрема, 58% з них були працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Профорієнтаційними послугами у цей період було охоплено 309,9 тисячі безробітних з числа молоді та 1 093,5 тис. осіб, які навчаються в різних навчальних закладах.

«З метою максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їх компетенцій та підвищення конкурентності, державною службою зайнятості протягом січня-жовтня 2018 року здійснено професійне навчання  на замовлення роботодавців 40,0 тис. безробітних у віці до 35 років», - повідомили у КМЦЗ.

Крім цього, до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 50 тисяч осіб з числа молоді. Роботи організовувалися у наступних напрямках: допомога сім’ям учасників АТО, супровід інвалідів по зору, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток, меліоративні роботи, заліснення земель, впорядкування місць поховань, роботи в архівах з документацією.

У службі зайнятості проінформували, що станом на 1 листопада 2018 року кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного становила 90,8 тис. осіб, що на 10,7 тис. осіб (11%) менше, ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу з безробіття отримували 65,8 тис. осіб, що на 7,2 тис. осіб (10%), менше ніж на відповідну дату минулого року.

Loading...