Протягом наступних кількох тижнів Росія планує провокації на території України

Протягом наступних кількох тижнів Росія планує провокації на території України

СБУ повідомляє про три області України.

Джерело: Відомості

Росія в найближчі тижні планує провокації на території трьох областей України. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"На жаль, наша служба отримує й іншу інформацію про те, що це може бути не остання акція, яку російська сторона намагається організувати на території нашої держави з однією і тією ж метою – створення негативного іміджу України та розпалювання міжетнічної міжрасової ворожнечі. Ніби в Україні існує конфлікт між різними громадами, що не відповідає дійсності. За нашими даними, такі акції протесту зараз плануються на території Харківської, Херсонської, Миколаївської областей. Наша служба буде робити все для того, щоб такі провокації вчасно попередити", - сказав він.

За його словами, плануються провокації протягом наступних кількох тижнів.

"Є інформація про те, що окремі з них заплановані на першу половину травня", - сказав він.

Нагадаємо, що напередодні в Одесі СБУ запобігла проведенню проплаченої акції, яку організувала РФ. За даними відомства, організатори хотіли створити картинку для російських ЗМІ, що українські праворадикальні організації або патріотично налаштовані громадяни нападають на представників болгарської національної меншини.

Loading...