СБУ викрила механізм нелегальних фінансових операцій з т. зв. "ДНР/ЛНР"

Правоохоронці встановили, що комерсант разом зі спільниками організував незаконне перерахування грошей через міжнародні платіжні системи з т. зв. "ДНР/ЛНР".

Джерело: Відомості

Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою викрили та блокували механізм нелегальних фінансових операцій з тимчасово окупованими терористами територіями.

Правоохоронці встановили, що комерсант разом зі спільниками організував незаконне перерахування грошей через міжнародні платіжні системи з т.зв. "ДНР/ЛНР". На підконтрольній українській владі території він переводив електронні гроші у готівку, яку кур’єри доставляли у тимчасово окуповані території Донбасу. За інформацією спецслужби, цей бізнес у "ДНР/ЛНР" контролювався ватажками незаконних збройних формувань. 

Під час обшуків у київському офісі ділка оперативники СБ України вилучили майже 120 тисяч доларів США та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує проведення оборудок. За попередніми даними, щоквартальний обсяг нелегальних перерахувань становив півмільйона американських доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 200 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Loading...