З початку року на пожежах в Україні загинуло 1070 людей

З початку року на пожежах в Україні загинуло 1070 людей

З початку року в Україні виникло 60 433 пожежі, внаслідок яких загинула 1070 та постраждало 876 осіб.

Джерело: Відомості

Щодня пожежники ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, які часто призводять не лише до значних матеріальних збитків, але й до травмування та загибелі людей. З початку року в Україні виникло 60 433 пожежі, внаслідок яких загинуло 1070 та постраждало 876 осіб, повідомляє прес-центр ДСНС.

«Зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є саме нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до пожеж у побуті. Крім того, особливої актуальності питання протидії пожежам у житловому секторі набуває з початком похолодання та зниження температурних показників. Адже часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення», — зазначають рятувальники.

«Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Пам’ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення», — наголошує прес-служба ДСНС.

Loading...