Рятувальники знешкодили колишню стартову позицію балістичної ракети у Хмельницькій області

Рятувальники знешкодили колишню стартову позицію балістичної ракети у Хмельницькій області

Свого часу на території України базувалася велика кількість міжконтинентальних балістичних ракет.

Джерело: Відомості

Зокрема, на Хмельниччині їх було розміщено найбільше, через що цей регіон по праву може вважатися «ракетним», повідомляє прес-служба ДСНС.

Одна з таких, вже ліквідованих, стартових позицій балістичних ракет розташована в Ярмолинецькому районі області. За 2 десятиліття наземна частина позиції набула аварійного стану, а основа шахти пускової установки стала прямою загрозою для населення, адже поруч із нею пасовища для худоби.

Через це занепокоєна місцева громада звернулася до Голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука з проханням вирішити проблему. Очільник краю спільно із начальником ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Едуардом Братком, відвідавши місце розташування стартової позиції балістичної ракети, прийняли рішення про вжиття невідкладних заходів щодо інженерного обладнання території.

Протягом двох діб фахівці інженерної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення за допомогою шляхопрокладача БАТ-м виконали роботи з інженерного облаштування колишньої стартової позиції ракети, а фахівці з радіаційного захисту на пересувній хіміко-радіологічній лабораторії здійснили відповідні заміри радіаційного фону. Його показники цілком відповідають встановленій нормі.

Loading...