СБУ та НАТО будуть спільно охороняти інформацію з обмеженим доступом

СБУ та НАТО будуть спільно охороняти інформацію з обмеженим доступом

Голова СБУ підписав з Директором офісу безпеки НАТО міжнародну Угоду про охорону інформації з обмеженим доступом.

Джерело: Відомості

У рамках візиту в Україну делегації НАТО на чолі з Директором офісу безпеки Альянсу Тоддом Брауном відбулося підписання міжнародної Угоди — Адміністративних домовленостей щодо охорони інформації з обмеженим доступом між Урядом України та Організацією Північноатлантичного Договору, повідомляє прес-центр СБУ.

Від імені українського уряду документ підписав Голова Служби безпеки України Василь Грицак. Угода деталізує процедури взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, передбачені загальною Угодою про безпеку між Україною і НАТО від 1995 року, та має наблизити відповідні національні процедури до натівських стандартів.

«Підписання угоди — це ще один крок для поглиблення співпраці між Україною та НАТО», — зазначив Грицак на церемонії підписання документів. Він додав, що для країни підтримка Альянсу в розбудові сектору безпеки дуже важлива. «Сьогодні Служба активно реформується з врахуванням досвіду НАТО», — наголосив Василь Грицак.

За його словами, концепція реформування, яка перебуває на розгляді РНБО, передбачає перетворення СБУ в справжню службу безпеки, яка стоїть на сторожі українського народу, в службу, яка відповідає євроатлантичним стандартам.

Також сьогодні в Національній академії СБ України заплановано відкриття циклу навчальних курсів з реформування служб безпеки, організованих Міжнародним секретаріатом НАТО. Передбачається, що до кінця року іноземні партнери поділяться своїм досвідом з удосконалення законодавства у сфері безпеки і оборони, реалізації заходів реформування, комунікації із суспільством тощо. 

Loading...