Голова СБУ закликав представників церков допомогти у звільненні заручників

Голова СБУ закликав представників церков допомогти у звільненні заручників

Василь Грицак закликав церкви допомогти державі у процесі звільнення заручників, які незаконно утримуються на території ОРДЛО.

Джерело: Відомості

Про це очільник СБУ сказав під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій, повідомляє прес-центр СБУ.

Грицак нагадав, що сьогодні Службою встановлено 111 українців, які незаконно утримуються на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей, ще 499 — вважаються зниклими безвісти.

На його думку, церкви зі свого боку, через своїх священнослужителів можуть допомогти встановлювати місцезнаходження заручників та сприяти процесу їхнього звільнення. «Навіть якщо ми спільними зусиллями звільнимо хоча б ще одного заручника — це теж буде велика справа», — наголосив голова СБУ.

Також Василь Грицак назвав важливим донесення правди про нелюдські умови утримання наших полонених. Він передав членам Ради брошуру зі спогадами 124 заручників про тортури, які вони зазнали під час перебування в катівнях ОРДЛО.

Голова СБУ наголосив на важливій ролі священнослужителів у збереженні демократичної, незалежної держави. «Сьогодні деякі деструктивні сили намагаються розгойдати ситуацію в країні. Наше завдання — зберегти державу, відновити мир в Україні», — сказав він.

Рім того, у ході зустрічі Грицак підтримав ініціативу Ради церков на законодавчому рівні запровадити інститут військових капеланів та пообіцяв повне сприяння Служби в реалізації цього питання.

Loading...