Ліквідовано групу злочинців, які нелегально переправляли людей через кордон з Росією

Ліквідовано групу злочинців, які нелегально переправляли людей через кордон з Росією

Організатором незаконного каналу переправлення був діючий співробітник Східного регіонального управління прикордонної служби.

Джерело: Відомості

Зловмисник також прикривав протиправну діяльність своїх спільників, використовуючи службове становище. 

До складу угруповання входило ще четверо осіб – громадяни України та країн Закавказзя. Канал нелегальної міграції використовувався у реверсивному режимі, як з території Росії в Україну, так і у зворотному напрямку.

Оперативники спецслужби вже встановили, що цим «шляхом» користувалися прибічники міжнародної терористичної організації «Ісламська Держава» для транзитного переправлення бойовиків з території Росії до країн Європи.

29 серпня співробітники СБ України затримали одного з членів групи у Великописарівському районі Сумщини під час спроби незаконного переправлення двох громадян України до РФ. Інших учасників угруповання, в тому числі й організатора, правоохоронці того ж дня затримали у Харкові.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переміщення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Loading...