В столиці ліквідовано конвертаційний центр з обігом 240 млн. грн

Ліквідовано столичний конвертаційний центр, який обслуговував підприємства м. Києва, Київської, Донецької та Луганської областей.

Джерело: Відомості

Співробітниками податкової міліції Київської області спільно з працівниками Генеральної прокуратури України в ході розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.ст.28, 205, ст.27 та 191 КК України, ліквідовано столичний конвертаційний центр, який обслуговував підприємства м. Києва, Київської, Донецької та Луганської областей.

Дана «організація» була створена групою осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності зареєстрували та придбали низку транзитно-конвертаційних суб’єктів підприємницької діяльності.

Встановлено, що легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності у сільськогосподарських підприємств та підприємств, які здійснюють діяльність на ринку продуктів харчування, на розрахункові рахунки фіктивних СГД. В подальшому кошти знімали готівкою фігуранти справи та передавали замовникам за винятком 10-13% за конвертацію.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах, склав 240 млн. гривень. Окрім того, завдяки таким «операціям» неправомірно сформовано податковий кредит на 40 млн. гривень.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів здійснено 8 обшуків в офісних приміщеннях і за місцями проживання фігурантів, де виявлено та вилучено 300 тис. гривень готівкою, 12 печаток, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та документацію, яка свідчить про їх протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії.

Loading...