З державного бюджету на будівництво лікарні розікрали 237 мільйонів гривень

Розкрито фінансову схему по вимиванню державних коштів на будівництво дитячої лікарні у Києві.

Джерело: Відомості

Трьом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Працівники Головного слідчого управління Національної поліції України спільно з фахівцями Служби безпеки України викрили службових осіб державного підприємства та приватної комерційної структури, які заволоділи державними коштами у розмірі майже 9 мільйонів гривень. Ці кошти мали піти на будівництво дитячого сучасного лікувально-діагностичного комплексу у столиці, а осіли у кишенях посадовців.

27 липня посадовцям оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання мірою запобіжного заходу – тримання під вартою.

Разом з тим, слідство встановило, що упродовж 2011-2012 років службові особи Кабінету Міністрів України, використовуючи своє службове становище, з порушенням чинного законодавства, безпідставно включили до Державної цільової програми з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини «Євро-2012» будівництво у місті Києві дитячого сучасного лікувально-діагностичного комплексу. Прогнозові обсяги фінансування цього будівництва за рахунок державних коштів складали 652,3 мільйонів гривень.

Це дало змогу обійти процедуру проведення тендерних торгів та з порушенням Закону провести погодження процедури закупівель у одного учасника – приватної комерційної структури.

У результаті цього упродовж 2011-2012 років з Державного бюджету України розтрачені кошти у розмірі понад 237 мільйонів гривень, інформує головне слідче управління Національної поліції України.

Loading...