Убивцям із зони АТО перекрито можливість втекти на територію інших країн

У міжнародному розшуку за базами Інтерполу перебувають 18 осіб, причетних як до загально кримінальних злочинів.

Джерело: Відомості

У міжнародному розшуку за базами Інтерполу перебувають 18 осіб, причетних як до загально кримінальних злочинів, так і злочинів проти миру та безпеки. За ініціативою поліції Донеччини з початку року до Укрбюро Інтерполу направлено ще 23 матеріали стосовно таких осіб.

Відомо, що до лав бойовиків входять громадяни з кримінальним досвідом, які у складі збройних бандформувань вбивають та викрадають людей, здійснюють розбійні напади.

Поліцейські по крупицях зібрали докази злочинів особливо небезпечних підозрюваних, аби вони не мали можливості уникнути відповідальності, втікши до інших держав. Ця робота перебуває на особистому контролі начальника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна.

Тільки з початку року з метою оголошення в міжнародний розшук до Генерального секретаріату Інтерполу були направлені 174 матеріали. З них 18 - щодо фігурантів відразу кількох кримінальних проваджень, у числі яких - злочини проти миру та безпеки.

До розшукових обліків сектором Укрбюро Інтерполу наразі внесено 87 осіб.

За вчинення вбивств у міжнародному розшуку за ініціативою поліції Донеччини перебуває 43 особи, більшість з них, 37 осіб, внесені у базу даних за останні два роки. У цьому році до Генерального секретаріату Інтерполу направлено 55 матеріалів стосовно розшуку підозрюваних у вбивствах.

168 громадян поліція розшукує на міжнародному рівні з метою затримання та екстрадиції, 57 – з метою встановлення місцезнаходження.

Крім того, за півроку на Донеччині за базами даних Інтерполу перевірено більше тисячі осіб та понад 16,8 тисяч транспортних засобів, інформує прес-служба Нацполіції України.

 

Loading...