Професор вишу у Запоріжжі вимагав 8 тисяч хабара

Професор вишу у Запоріжжі вимагав 8 тисяч хабара

8 тисяч гривень вимагав завідувач кафедри університету за успішне складання заліків та курсових робіт.

Джерело: Відомості

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції викрили у корупційній діяльності професора вищого навчального закладу.

Встановлено, що 57-річний завідуючий кафедри університету вимагав від студента 8 тисяч гривень неправомірної вигоди. Він зазначив, що гарантоване та позитивне вирішення питання про здачу заліків та курсових робіт, можливе лише при одержанні ним вказаної суми.

Прокуратурою Запорізької області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Затримали завідуючого кафедри 31 травня у службовому кабінеті оперативники УЗЕ спільно з працівниками прокуратури. Він одержав від студента 8 тисяч гривень хабара.  

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, інформує Департамент захисту економіки

Національної поліції України.

Loading...