Прикордонники не пропустили в Україну ще трьох байкерів із Білорусі

Прикордонники не пропустили в Україну ще трьох байкерів із Білорусі

Трьох громадян Білорусі на мотоциклах зупинили учора ввечері в пункті «Вільча» прикордонники Житомирського загону.

Джерело: Відомості

У ході проведення бесіди вказані громадяни заявили, що прямують на територію України з метою зустрічі з друзями у Києві і що до байкерських організацій не входять. Проте в ході проведення огляду мототранспорту прикордонники виявили шеврон байкерського клубу «Rolling anarchi». Далі було встановлено, що матеріали, які розповсюджуються даною організацією несуть інформацію екстремістського характеру. 

Враховуючи це, в інтересах забезпечення національної безпеки України даних громадян співробітники Держприкордонслужби не пропустили через державний кордон України.

Нагадаємо, що прикордонне відомство вжило комплекс випереджувальних мір по недопущенню в’їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Зокрема, це стосується і осіб на мотоциклах, котрі відносяться до байкарського руху «Нічні вовки».

До цього у період з 28 квітня було зафіксовано рух 3 байкерів із Білорусі, які планували перетнути кордон України. Однак для запобігання можливих провокацій було прийнято рішення про їх не пропуск на територію нашої держави.  Варто зауважити, що у минулому році вжитими прикордонним відомством заходами вдалось не допустити проїзду майже 60 ін

Loading...