Міністерство освіти працює над питанням фінансування профтехосвіти

Міністерство освіти працює над питанням фінансування профтехосвіти

Сьогодні триває аналіз по кожному місту обласного значення щодо його можливостей фінансування галузі на місцевому рівні.

Джерело: Відомості

Питання професійно-технічної освіти є одним із нагальних для Міністерства освіти і науки України, і його необхідно вирішити у 2016 році. Таку позицію МОН зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання Кабінету Міністрів України 5 травня 2016 року.

Як повідомила Лілія Гриневич, Міністерство освіти і науки України веде роботу з органами місцевого самоврядування по розробці регіональних планів модернізації системи професійно-технічної освіти. Міністр зазначила, що зараз триває аналіз по кожному місту обласного значення щодо його можливостей фінансування галузі на місцевому рівні. Наразі 745 професійно-технічних навчальних закладів переведені на фінансування з місцевих бюджетів, потреба у видатках на ПТНЗ становить 5,9 мільярдів гривень при затверджених 4,4 мільярдах.

«Оскільки вперше немає державного замовлення, важливо, щоб на початок нового навчального року органи місцевого самоврядування зробили регіональне замовлення. У випадках з професіями національного значення ми зобов’язані визначитись з об’ємами фінансування з державного бюджету», - зазначила Лілія Гриневич. Міністр також повідомила, що для до фінансування та модернізації галузі професійно-технічної освіти планується залучати представників бізнесу.

Окрім того, МОН спільно із Міністерством фінансів України ведуть активну співпрацю по виробленню системного підходу щодо професійно-технічної освіти, який буде у бюджетному кодексі 2017 року та у новій редакції закону «Про професійну освіту».

Loading...