Заступник голови Одеської облдержадміністраціїСаша Боровик повідомив про свою відставку

Заступник голови Одеської облдержадміністраціїСаша Боровик повідомив про свою відставку

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Джерело: Відомості

«Першого Травня вступив в силу новий закон про державну службу, - читаємо на сторінці. - Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського союзу. Я дуже вдячний уряду Німеччини, який на моє прохання надав мені виключення з заборони на подвійне громадянство, яке діє в ФРН, для того щоб я міг попрацювати в Україні в період трансформації. Я дуже добре знайшов свою нішу, і останній рік працюю з найцікавішою командою країни в одному з найбільш важливих і складних її регіонів.

Я шкодую що український закон має цю заборону. Мені здається, що це було б в інтересах України, якби українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон. Особливо, якщо це наші співвітчизники з хорошою освітою і досвідом життя в ЄС, куди Україна прагне.

Сьогодні я виходжу з державної служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником - і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів, і де я є єдиним позафракційним депутатом. Зараз дуже важливо працювати там і бути альтернативою порочної системи, вибудуваної нинішнім мером. Я буду голосом нашої команди в міськраді і в Одесі. Я так само зможу активізувати свою політичну активність - я зараз працюю над декількома проектами з новим молодіжним рухом «Нове покоління»  і декількома інтерес-групами. Я так само зможу займатися політичною роботою в країні.

За останній рік на державній службі я заробив 15300 гривень і я передаю ці гроші на потреби АТО. Я працював над залученням інвестицій в регіон, і за цей час мені стало очевидно, що без звільнення Одеси від кабали корупції і беззаконня, сюди не прийде серйозний капітал, а земля і привілеї і далі будуть розподілятися тільки для своїх - через підставних осіб і офшори. Це ми поміняємо! Я дуже розраховую на підтримку Одеської обласної державної адміністрації, Михайла Саакашвілі, а також президента Петра Порошенка - в місті повинні помінятися персонал прокуратури і Служби безпеки України. Всі разом, з прогресивними городянами, ми встановимо нову динаміку, порядок і верховенство права в Одесі. І ми так само приведемо нових людей в мерію - вільних, чистих і патріотичних. Спасибі всім, хто працював зі мною на державній службі. Все тільки починається!»

Loading...