До кордонів України стягнуто близько 70 тисяч російських військових

До кордонів України стягнуто близько 70 тисяч російських військових

Про це розповів військовий експерт Юрій Карін.

Джерело: Відомості

На його думку, мета стягування РФ військ до українських кордонів - тиск на Київ: «Люди в Кремлі не придумали нічого кращого, ніж перед будь-якими переговорами показувати свою силу і міць. Мовляв, якщо ви не підете на наші умови, ми можемо зробити те-то і те-то».

«З цією метою, після початку анексії Криму, біля нашого кордону базується близько 70 тисяч російських військовослужбовців. Їх чисельність не змінюється. Якщо відведуть один який-небудь батальйон, то обов'язково заведуть новий. Але це брязкання зброєю, не більше того. Тим більше, що у Путіна виникли серйозні проблеми в Сирії. Ось йому і потрібно перевести інформаційний фон в своїй країні на якісь більш райдужні речі», - додав Карін.

«Брязкіт залізом у наших кордонів пов'язане з навчаннями, які відбуваються на території ЛНР і ДНР. Ось, наприклад, кидають вони 6-й окремий механізований полк, яким командував раніше вбитий Павло Дрьомов, зі Стаханова в Перевальськ. Там вони їздять на полігон, обстрілюють, а потім переміщаються в Горлівку, де вже ведуть вогонь по позиціях наших військ.

Таким чином, в Горлівці відбувається бойове злагодження в умовах, наближених до бойових. І хоча українські війська не відповідають їм в повній мірі, але втрати бойовики все одно несуть.

Що стосується Білорусі, то тут двояке враження. Може бути, президент Олександр Лукашенко і намагається віддати якусь данину Росії, але він уже бачить, що з Москвою йому не по дорозі. «Бацька» заграє з Євросоюзом і МВФ. Він хоче, щоб з нього зняли санкції, щоб він став рукопожатним в Європі», - зазначив експерт.

Джерело: facenews

Loading...