Голодні та немиті бійці 53-ї бригади пішки йшли з Широкого Лану у військову прокуратуру

Голодні та немиті бійці 53-ї бригади пішки йшли з Широкого Лану у військову прокуратуру

У Миколаєві відбулася зустріч із військовим прокурором Миколаївського гарнізону Південного регіону України полковником юстиції Олександром Китом.

Джерело: Відомості

Вдень в понеділок, 8 лютого, 46 бійців з 53 - й окремої механізованої бригади, невдоволені умовами їх розміщення на полігоні «Широкий Лан» , а також в цілому відношенням командування до їх забезпечення, утримання і проживання, вирішили пішки відправитися в Миколаїв, щоб зажадати негайної реакції на те, що відбувається, у військовій прокуратурі.

Про це розповів один з бійців бригади з позивним «Путя».

Говорячи про ці умови, він відмітив, що у деяких бійців матраци з вошами, ліки прострочені, при тому, як волонтерська допомога з території бригади вивозиться машинами. Боєць також повідомив, що вони неодноразово зверталися вже із цього приводу, проте належної реакції не послідувало, у зв'язку з чим вони прийняли рішення відправитися в прокуратуру.

У Миколаєві відбулася зустріч військовослужббовців 53 бригади з військовим прокурором Миколаївського гарнізону Південного регіону України полковником юстиції Олександром Китом.

Прокурор вислухав усіх військових, після чого попросив написати їх письмово йому звернення.

- Далі він пообіцяв провести перевірку і розібратися в ситуації, і якщо встановлені порушення, то винні будуть покарані, - повідомляє кореспондент  «Злочинності.НІ».

Як передає кореспондент «Злочинності.НІ» з місця подій, у бійців дуже багато скарг на командира батальйону Олександра Марущака. За їх словами, на полігоні вони вже чотири дні, але катастрофічна ситуація з їх забезпеченням почалася ще давно і задовго до їх прибуття на полігон під Миколаїв. Тут вже просто їх терпець увірвався, оскільки за 4 дні їм дали тільки двічі по сухому пайку - військовослужбовцем доводиться за свої гроші шукати собі їжу.

Як вони говорять, сплять вони на Широкому Лані практично на снігу, і не можуть навіть помитися. Хтось з бійців признався, що востаннє мився 25 грудня, тобто ще минулого року. 

Loading...