У Черкасах затримано групу серійних автокрадіїв

У Черкасах затримано групу серійних автокрадіїв

Частину викрадених автомобілів зловмисники розбирали на запчастини, решту – ремонтували, змінювали номери кузовів та агрегатів і продавали в інших областях.

Джерело: Відомості

Зараз слідством доведено причетність молодиків до викрадення восьми ВАЗівок, інформація про причетність затриманих до інших аналогічних злочинів перевіряється.

До складу злочинного угрупування входило четверо черкащан віком від 21 до 25 років. Зловмисники розподілили обов’язки: один здійснював огляд стоянок автомобілів у різних районах міста та обирав необхідний автомобіль, двоє інших спільників займались безпосереднім викраденням автомобілів. Спеціалізувалися зловмисники виключно на автомобілях моделі ВАЗ, які не були обладнання протиугінною сигналізацією. Відмикали їх за допомогою викрутки, підручного інструменту та підбору ключів і переганяли до гаражів четвертого учасника групування. В обладнаному гаражному приміщенні автомобілі розбирались, їх ремонтували, перебивали номери кузова та двигуна. Потім зловмисники встановлювали на автівки держномери, придбані разом з документами від транспортних засобів, які потрапили в ДТП та не підлягали відновленню, і продавали вже готові машини громадянам інших областей. Іншу частину автомобілів розбирали на запчастини. Частину деталей продавали, решту здавали на металобрухт.

Під час проведення санкціонованого обшуку гаражних приміщень зловмисників поліцейські виявили декілька розукомплектованих автомобілів, які готувалися до перефарбування. Велику кількість вживаних запчастин до автомобілів, крадений двигун, купу державних номерних знаків, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів на різні автомобілі та спеціальне обладнання.

Чотири автомобілі вилучено, встановлено місцеперебування ще двох автомобілів, які зловмисники вже встигли перепродати. За цими фактами Черкаським відділом поліції відкрито низку кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Loading...