У Львові затримали адвоката на хабарі в тисячу доларів

У Львові затримали адвоката на хабарі в тисячу доларів

За прийняття суддею більш легшого покарання за скоєння чоловіком грабежу правознавець вимагав від його жінки неправомірну вигоду.

Джерело: Відомості

Під час отримання юристом обумовленої суми хабара його затримали працівники поліції.

З метою припинення злочинної діяльності та викриття усіх причетних осіб до скоєння цього правопорушення, слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Під час проведених слідчо-оперативних заходів працівники Управління захисту економіки встановили, що за сприяння у прийнятті більш м’якого покарання у рамках розгляду кримінальної справи щодо скоєння громадянином грабежу юрист вимагав неправомірну вигоду. Зазначені кошти призначались для подальшої передачі судді міськрайонного суду Львівської області.

Сьогодні, 8 лютого, поблизу Оперного театру під час одержання неправомірної вигоди працівники УЗЕ та СУ ГУНП Львівщини затримали посередника. У адвоката правоохоронці вилучили грошові кошти у сумі одна тисяча доларів, отриманих від місцевої мешканки.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки за місцем діяльності адвоката та за місцем його проживання.

Вирішується питання про затримання правознавця у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За підбурювання щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Loading...