Жодних коштів команди Януковича не повернуто в Україну

Жодних коштів команди Януковича не повернуто в Україну

Механізми існують, але ще жодного суду, навіть першої інстанції, не було.

Джерело: Відомості

Заступник Генерального прокурора України Віталій Касько заявив про те, що сума коштів, яку вдалося вилучити у корупціонерів в минулому році, становить 300 тисяч гривень. Серед них грошей Сім’ї Януковича немає. Про це він розповів в інтерв’ю Діалог.

Касько стверджує, що кошти, які вдалося повернути у колишніх чиновників, ніяк не пов’язані з сімейством Януковича.

Прокурор також розповів, який існує механізм повернення коштів у корупціонерів.

"Будь-який. Депутат сільської ради, міліціонер, прокурор. І рішення про те, на якій саме рахунок/статтю бюджету їх направляти після конфіскації приймає виконавча служба. Насправді, таких коштів на підставі вироків суду в минулому році було близько 300 тисяч гривень. Це не 8 тисяч, звичайно, але теж смішна сума, враховуючи рівень корупції в Україні".

З усіх цих грошей, немає коштів колишніх чиновників, тому всі заяви з цього приводу - банальний популізм. Закордонні вклади чиновників часів Януковича тим більше не повернуться, каже Касько.

"На сьогоднішній день немає жодного обвинувального вироку українського суду по колишнім чиновникам з списку санкцій. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що вступили в силу. Жодного", - говорить заступник генпрокурора про повернення грошей, вкрадених Януковичем.

Він також підкреслює, що така процедура є складною і кропіткою, вона може зайняти не менше 5 років серйозної роботи.

 

Loading...