Порошенко заборгував «Укрексімбанку» сотні мільйонів

Порошенко заборгував «Укрексімбанку» сотні мільйонів

Екс-чиновник України Андрій Портнов розповідає на своїй сторінці у Фейсбук, за рахунок чого Президент України нарощує свої статки.

Джерело: Відомості

«Сьогодні в ЗМІ опублікований рейтинг найбагатших людей України, в якому  Президент  Порошенко знову піднявся в списку, - цитуємо його текст.

Президент - єдиний з олігархів, хто поліпшив своє фінансове благополуччя.

Але я хочу на невеликому прикладі показати, чому росте бізнес Петра Порошенка і як вплинула судова реформа на особисте збагачення українського Президента.

Якось, автомобільна компанія "Богдан Моторз" що належить Петру Порошенку, взяла кредит у державного Укрексімбанку в сумі 340600000 гривень, після чого, природньо, вирішила його не віддавати.

Державний банк звернувся до суду і зобов'язав структуру Порошенко ці гроші повернути.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/40878220

Але менеджери Петра Порошенка, не особливо бажаючи розлучатися з такими грошима, в силу близькості до влади, контролюючи одночасно і свою компанію і державний банк і суд, запропонували суду відкласти виплату боргу держбанку до 2024 року, на що останній негайно погодився.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/42993351

У свою чергу, контрольований оточенням Президента України державний Укрексімбанк пропустив апеляційні терміни, а коли зробив вигляд, що схаменувся і подав апеляцію, отримав відмову суду на їх відновлення.

Суд не прийняв апеляцію через пропущення строків, рішення про розстрочення боргу на десять років набуло чинності.

http://www.reyestr.court.gov.ua/review/43563223

А щоб приховати цю аферу, новий реформований Президентом суд, на прохання належної йому ж автомобільної компанії, постановив безпрецедентне рішення - розглядати дану справу в закритому судовому засіданні.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/46852611

Підсумком цієї афери стало не тільки отримання неконкурентної переваги президентським автомобільним бізнесом, а й величезний збиток державному банку.

Можу з упевненістю сказати, що президентська судова реформа була спрямована саме для реалізації таких афер і мала своєю метою особисте збагачення вищих посадових осіб української влади».

Loading...