У Києві міліціянти протестують проти свавілля Авакова

У Києві міліціянти протестують проти свавілля Авакова

Називаючи його реформу розправою над діючими працівниками правоохоронних органів

Джерело: Відомості

Не зважаючи на те, що частина з низ пройшла люстрацію, тести, їх все одно звільняють. Про це сьогодні розповів один із колишніх працівників, який безпосередньо бере участь в акції членів профспілки МВС під будівлею Управління МВС України в Києві.

Протестуючі вважають, що під реформою правоохоронних органів відбувається кадрове знищення працівників міліції.

На заявлену акцію протесту прийшло близько 3 тис. осіб - діючих і вже звільнених співробітників МВС, офіцери і рядовий склад, а також члени профспілок.

«З початком реформи МВС України, кожен день замість професійного процесу відбору та тестування співробітників органів внутрішніх справ, ми стикаємось з масовими порушеннями всіх нормативно-правових актів з боку керівництва МВС і так званих атестаційних комісій», - сказано в заяві учасників акції.

Довгоочікувана Українська реформа, на думку співробітників МВС, фактично перетворилася на розправу і знищення правоохоронної структури.

Відзначається, що більшість рішень приймається всупереч чинному законодавству, а головним критерієм атестації стає суб'єктивне ставлення сумнівних осіб до кандидата на службу в поліцію.

«Невже досвід роботи, професійні навички і знання, відданість і патріотизм більше не потрібні правоохоронній системі?

Учасники акції заявили, що починаючи  з 13, щоденно аж до 22 грудня 2015 з 10 до 18 годин біля будівлі МВС України (вул. Богомольця, 10) проходитимуть мітинги Профспілки атестованих працівників ОВС. Обіцяють долучити членів своїх і ветеранів МВС.

 «У разі невиконання цих вимог, ми змушені будемо не тільки звернутися за захистом порушених прав працівників поліції до суду, в тому числі в Європейський суд з прав людини, а й провести аналогічні безстрокові акції по всій країні», - заявляють учасник акції.

«Ми будемо забезпечені підтримкою деяких депутатів, які зможуть представляти наші інтереси на верхах і не продажних ЗМІ! Також до нас виявили бажання приєднатися Київська, Полтавська, Одеська, Хмельницька та Чернівецька області!», - заявив один з організаторів акції.

Loading...