Україна готова як мінімум вдвічі збільшити експорт зерна до Туреччини

Крім зернових та олії, готові запропонувати Туреччині молочну продукцію та курятину найвищого ґатунку.

Джерело: Відомості

«Туреччина є важливим стратегічним партнером України. Український АПК, зібравши цього року врожай зернових майже 60 млн. тонн, здатен як мінімум вдвічі збільшити їх експорт до Туреччини», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час ефіру на телеканалі «UA: Перший».

Міністр зауважив, що за десять місяців 2015 року об’єм аграрного експорту до Туреччини склав 566 млн. доларів США, що на 12% більше минулорічних показників за аналогічний період. У той же час імпорт за цей період зменшився майже вдвічі - з 289 млн. доларів США у 2014 році до 150 млн. у 2015.

За його словами, основну частку імпорту з Туреччини становлять плоди, горіхи та цедра; насіння олійних культур; овочі, рослини та коренеплоди; тютюн і тютюнові вироби. У разі введення російського ембарго проти України з 1 січня 2016 року, Україна може збільшити частку турецького імпорту за рахунок додаткових поставок тютюнових виробів з Туреччини. 

Також Олексій Павленко повідомив, що планується провести зустріч з Послом Туреччини в Україні для прискорення процесів комунікації з приводу збільшення товарообігу між країнами. Крім того, українська сторона відкрита до переговорів з турецькими бізнесовими колами та трейдерами задля налагодження ефективного співробітництва в аграрній галузі.

«Крім зернових та олії, ми готові запропонувати Туреччині молочну продукцію та курятину найвищого ґатунку. Українська продукція  відповідає міжнародним стандартам якості. Ми пропонуємо екологічно чистий продукт, який відповідає всім міжнародним нормам», - наголосив Міністр Олексій Павленко.

Loading...