Шестикласник із Буковини знайшов у річці зуб мамонта

Шестикласник із Буковини знайшов у річці зуб мамонта

Камінь, який знайшов школяр у річці Сірет, виявився зубом доісторичної тварини.

Джерело: Відомості

Об якийсь камінь дивної форми шестикласник Вадим Щербатий спіткнувся, відпочиваючи на річці Сірет з батьками. Сім’я живе в місті Сторожинець Чернівецької області. Тато підняв дивну річ, що нагадувала радіатор, вирішив забрати додому — почистити, повідомляє сайт PRESS-ЦЕНТР.

— «Камінь-радіатор» був покритий якоюсь речовиною, схожою на зубну емаль, — розповідає батько школяра Сергій Щербатий. — Почали шукати в Інтернеті інформацію, що ж це за знахідка. І відразу ж спливли десятки фотографій і відомостей, які вказують на те, що знайшли ми зуб мамонта!

Звичайно, інформація з Інтернету — не доказ. Знахідку Сергій Щербатий відніс своєму другу, який передав її на експертизу. Днями експерти підтвердили, що з річки Сірет дійсно виловили зуб, який належав вимерлому виду гігантів.

Поки сім’я Щербатих зберігає знахідку у себе в квартирі. Але, якщо знайдуться охочі — зуб продадуть. Тим більше, за такий експонат деякі колекціонери готові викласти кілька сотень доларів. В Інтернеті середня ціна зуба мамонта — близько 300 у. о.

Loading...