ЗСУ стрілятимуть лише в тому випадку, якщо йтиметься про загрозу їх життю

ЗСУ стрілятимуть лише в тому випадку, якщо йтиметься про загрозу їх життю

Незважаючи на введений «режим тиші», у разі прямої, безпосередньої загрози життю, військовослужбовці можуть застосувати зброю у відповідь.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ 25 листопада на офіційній сторінці в Фейсбуці.

«Українські військові дійсно мають наказ не відповідати на провокаційні обстріли бойовиків. Але вони не будуть спокійно спостерігати, якщо ворог атакує наші позиції. У разі загрози життю військовослужбовців, вони — як і раніше — мають право відкривати вогонь. Рішення про відкриття вогню приймає безпосередній командир , який бачить ситуацію на місці», — підкреслюється в повідомленні.

Крім того, Генштаб вніс роз'яснення з приводу використовуваної в інформаціях і зведеннях термінології: «Провокаційні обстріли» — неприцільний вогонь у бік позицій українських військових. «Загроза життю» — прицільний вогонь, наближення диверсійно-розвідувальних груп до українських позиціях».

Як повідомлялося раніше, начальник Генерального штабу видав розпорядження, згідно з яким з 00 годин 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь. У той же час за інформацією штабу АТО, на Донбасі посилилися обстріли з боку бойовиків. Обстріли ведуться по всій лінії розмежування — в Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямку.

Loading...