Генпрокуратура провела обшук у співробітників Державної фіскальної служби

Генпрокуратура розслідує факти зловживання службовими особами ГУ ДФС у Київській області

Джерело: Відомості

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Головного управління Державної фіскальної служби (далі — ГУ ДФС) у Київській області за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування, на підставі інформації управління власної безпеки (далі — УВБ) ГУ ДФС у Київській області 13 листопада 2015 року слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за участю працівників УВБ ДФС у Київській області проведено ряд обшуків у приміщенні ГУ ДФС у Київській області, а також на підприємствах, які у своїй діяльності користувались послугами «конвертаційних центрів» з метою мінімізації податкових зобов’язань під прикриттям посадовця ДФС.

У ході обшуків вилучено службову документацію в паперовому та електронному вигляді, банківські картки, 5 млн грн, 194 тис доларів США, 5 тис євро, 31 печатку підприємств, задіяних у протиправних схемах, чорнові записи, що підтверджують проведення фінансових операцій без відображення в бухгалтерському та податковому обліку підприємств, сервери та комп'ютерну техніку, на яких здійснювався облік незаконних фінансових операцій, магнітні носії інформації.

Накладено арешти на поточні рахунки підприємств з ознаками фіктивності, відкриті в 24 банківських установах.

Досудове розслідування триває.

Loading...