Турчинов пропонує діяти як Туреччина: збивати російські літаки, які вторглися в Україну

Україна діятиме аналогічно Туреччині, якщо російські літаки порушать повітряний простір.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 24 листопада, секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що у випадку  порушення повітряного простору України військові діятимуть аналогічно турецьким, повідомляє ТСН.

«Сили турецьких ВВС та ППО діяли професійно і так, як повинні діяти відповідні підрозділи будь-якої цивілізованої країни, коли її суверенний простір порушують військові літаки іншої держави» , — сказав Турчинов.

«Перш ніж відкрити вогонь, турецька сторона неодноразово попереджала Росію щодо неприпустимості порушення її повітряного простору військовими літаками збройних сил РФ. Перед нанесенням ураження було зроблено ще декілька попереджень і тільки після того було атаковано російський літак», — повідомив Турчинов, додавши, що турецькі військові виконали свій обов'язок щодо захисту повітряного простору своєї держави та безпеки своїх громадян.

Крім того, на  переконання Турчинова, у випадку порушення нашого повітряного простору військовими літаками, «українські військові повинні діяти аналогічно, захищаючи нашу країну від агресії з повітря».

Раніше повідомлялося,  що турецькі винищувачі F16 на кордоні з Сирією збили військовий літак, який порушив повітряний простір країни. Міноборони Росії підтвердило падіння свого літака на кордоні з Туреччиною. За повідомленням оборонного відомства, літак, що зазнав катастрофи — Су-24.

Loading...