Хакери навели докази зв’язку Ахметова з ватажками бойовиків

Хакери навели докази зв’язку Ахметова з ватажками бойовиків

У документах йдеться про зустрічі Ахметова та Захарченка.

Джерело: Відомості

Хакери з групи «Анонімний інтернаціонал» оприлюднили документи «силових структур ДНР», у яких йдеться про проведення переговорів між українським олігархом Ринатом Ахметовим та ватажком донецьких бойовиків Олександром Захарченком.

У документах, які нібито збиралися знищити «ДНРівці», йдеться про те, що Ахметов зі своїми наближеними людьми, серед яких були екс-депутат Юрій Іванющенко і кримінальний авторитет Михайло Ляшко («Косий»), у жовтні 2014 року приїжджав на закриті «наради» до Захарченка та його оточення.

Згідно з документами, між ними були досягнуті певні домовленості про переділ впливу на окупованих територіях Донбасу. Зокрема, в опублікованій документації йдеться, що на ключові посади «міністрів ДНР» повинні бути призначені люди Ахметова, а оточення Захарченка залишається на своїх «практично довічно із повним фінансовим забезпеченням».

Крім цього, у тексті документа зазначається, що Донбасу має бути надана «повна автономія», вугільна галузь Донбасу повинна перейти під крило злочинного угруповання з Єнакієвого, а Верховна Рада має прийняти Конституцію для Донбасу аналогічну Кримській 1991 року.

Після цієї зустрічі, за інформацією хакерів, Ахметов ще кілька разів зустрічався із Захарченком, однак суть і результати переговорів невідомі. Супроводжували олігарха на території, окупованій бойовиками «ДНР», бандити з воєнізованого підрозділу «Восток», яким командує ватажок Олександр Ходаковський.

«На виконання зазначених домовленостей між Захарченком О. В. і Ахметовим Р. Л., через деякий час після проведення виборів у «ДНР» 2 листопада 2014 року, головою Ради Безпеки Донецької Народної Республіки призначений колишній командир батальйону «Восток» Ходаковський О. С., повністю підконтрольний Ахметову Р. Л., який на постійній основі здійснював фінансування батальйону «Восток» і повністю керував діями Ходаковського О. С.», — йдеться в тексті опублікованих документів «ДНР». 

Loading...