В Одесі побилися дві «Самооборони», постраждали журналісти

В Одесі побилися дві «Самооборони», постраждали журналісти

Активісти використовували димові шашки, біти, палиці та спецзасоби.

Джерело: Відомості

Сьогодні вдень в Одесі сталася масова бійка представників двох самооборон — «Самооборони Одеси» і «Самооборони Майдану», передає УНН.

Причиною конфлікту стало будівництво на 10-й станції Великого Фонтану.

Місцеві жителі стверджують, що будівля, яку тут хочуть звести — незаконна, і запросили відстоювати свої права «Самооборону Одеси», забудовник же — викликав «Самооборону Майдану». Домовитися сторонам не вдалося — почалася бійка. Під час безладів постраждали журналісти відділу розслідувань 7-го каналу (Одеса), які приїхали розібратися в ситуації з будівництвом.

«Виявляється, що «Самооборона» приїхала цю будову захищати. Потім почалася бійка, у певний момент «Самооборона» кинулася на когось із місцевих. Як тільки я підійшов дізнатися, що там відбувається, кого б’ють, у цей момент один із хлопців з «Самооборони» цілеспрямовано вискочив на мене з натовпу та бризнув в обличчя газом... Найбільше постраждали троє — я, оператор і ще один журналіст. Разом потрапили під цей струмінь... Ми в швидку звернулися, потім, коли приїхала міліція, написали заяву про напад, я вважаю, що має бути відкрито по ст. 171 кримінальне провадження», — повідомив журналіст 7-го каналу В’ячеслав Касім.

Окрім журналістів, множинні травми отримали безпосередні учасники бійки.

Правоохоронці вирішують питання про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Loading...