Шокін: Януковича за розгін Майдану будуть судити, поки не сяде

Генеральний прокурор Віктор Шокін заперечує, що розслідування відносно колишнього президента Віктора Януковича у справі про силовий розгін Майдану зупинено.

Джерело: Відомості

Про це він заявив, коментуючи слова адвоката Віктора Януковича Віталія Сердюка про те, що нібито слідство у справі про розгін Майдану не ведеться проти президента-втікача, передає «Остров».

За словами генпрокурора, вже розпочато заочне засудження Віктора Януковича, «і я думаю, що після вироку суду піде далі процедура. Він буде визнаний винним не тільки нашим судом».

Відповідаючи на питання, чи дійсно зупинені виробництва, Віктор Шокін сказав: «Правда одна — слідство зупинено ніколи не буде, поки не буде вироку і Янукович не буде у в'язниці».

Також генпрокурор спростував заяву Віталія Сердюка про те, що Генпрокуратура ніколи не робила запитів для з'ясування місця знаходження Януковича. «Ми робили всі можливі запити і про місце його знаходження, але, на жаль, відповідь не прийшла», — сказав Віктор Шокін.

Він зазначив, що ГПУ досі не має однозначної інформації про місце знаходження Януковича. «Якби нам було точно відомо, ми б звернулися, щоб нам його видали», — зазначив генпрокурор.

Також він додав, що слідчий не має права проводити слідчі дії з підозрюваним в іншій державі.

Як повідомлялося раніше, сьогодні адвокат Віктора Януковича заявив, що розслідування стосовно його підзахисного у справі про силовий розгін Майдану зупинено. «Справа по Майдану Віктора Януковича слідством зупинена. Де-факто, з 2014 року розслідування відносно Януковича у справі і слідчі дії відносно Януковича у даній справі не ведеться», — стверджував адвокат.

Loading...