Наказ штурмувати Іловайськ був від армійського командування, а не від батальйонів

Наказ про штурм Іловайська виходив від армійського командування, а не від добровольчих батальйонів.

Джерело: Відомості

Про це йдеться у відповідному документі, який оприлюднив свідок подій, член парламентської комісії з розслідування Іловайської трагедії Юрій Бутусов в ході прес-конференції, передає «Остров».

«Я бачу переданий з усіма реквізитами документ, вхідну кодограму № 165. Надійшла о 12.30 5 серпня 2014 командирові 40-го батальйону територіальної оборони», — зазначив Бутусов.

Далі він процитував текст документа.

«Бойове розпорядження керівника сектора Б. Бойове завдання командиру 40-го БТРО. З ранку 7 серпня силами 40-го БТРО у взаємодії з 3-м батальйоном тактичної групи 51 окремої механізованої бригади провести рейдові дії в напрямку Старобешеве, Новокатеринівка, Іловайськ і до кінця доби провести зачистку та звільнення міста Іловайськ від терористів. Встановити повний контроль над містом і у взаємодії з підрозділами 3 БТР п’ятдесят першої бригади зайняти 7 взводних опорних пунктів на північ та схід від Іловайська в смузі...», — зачитав він.

За його словами, цей документ є вагомим аргументом у розслідуванні Іловайських подій в 2014 році.

«Таким чином, цей документ повністю спростовує всі заяви начальника Генштабу, командувача АТО В. Муженко про те, що бойові дії й атака на Іловайськ були сплановані виключно Семеном Семенченком, некерованими добровольцями, які самі раптом пішли в бій і потрапили там в оточення, а потім просили їх звільнити. Це реальний бойовий документ, який доводить, що наказ штурмувати Іловайськ віддавало армійське командування. Для розслідування це ще одна з деталей», — зазначив Бутусов.

Loading...