Міненерго розробило графік і готове знову відключати світло взимку

Міненерго розробило графік і готове знову відключати світло взимку

Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило графік погодинного відключення електроенергії.

Джерело: Відомості

Про це під час круглого столу сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік, передає УНН.

За його словами, у цьому сезоні відключення відбувалися дуже хаотично, тому Міністерство розробило графік на наступний рік.

«Те, що ми готуємо на цю зиму —  ми назвали графіки погодинного відключення. У нас розроблена методика, за якою ми складаємо такі графіки, які б дозволили нам задіювати наших споживачів в допомозі регулювання графіку», — сказав Светелік.

Він також відзначив, що Міністерство має попереджувати обласні державні адміністрації про такі відключення за три дні до застосування цих графіків.

«Ми маємо обов’язково всім повідомити, о котрій ми будемо відключати той чи інший район», — зазначив заступник міністра.

Водночас він зауважив, що це вимушений захід та висловив сподівання, що його не доведеться застосовувати.

Нагадаємо, під час минулого опалювального сезону дефіцит потужності й електроенергії в енергосистемі виник у зв’язку з аварійним відключенням енергоблоків на електростанціях через відсутність палива та пошкодження обладнання енергоблоків.

Наприкінці вересня 2014 року по всій країні відключали світло, але тоді такі акції не стали систематичними та швидко закінчилися.

Національна енергетична компанія Укренерго ввела з 1 грудня 2014 графіки аварійних відключень електрики в усіх областях.

Loading...