КС підтримав зміни до Конституції щодо питання децентралізації

КС підтримав зміни до Конституції щодо питання децентралізації

Конституційний Суд України визнав проект змін до Основного Закону щодо децентралізації влади правочинним і направив депутатам на повторний розгляд.

Джерело: Відомості

На думку суддів Конституційного Суду України, законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади» відповідає вимогам Основного Закону.

Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні висновку Конституційного Суду України в справі за зверненням Верховної Ради України, передає телеканал 24.

Текст висновку на засіданні в п'ятницю, 31 липня, зачитав суддя КСУ Василь Бринцев.

Тим часом депутати планують зібратись на позачергове засідання в середині серпня для голосування за законопроект про децентралізацію влади у першому читанні.

Законопроектом передбачено більші повноваження регіонів, їхня фінансова незалежність та особливий статус окупованих територій.

Як повідомлялося раніше, 16 липня ознаменувалося історичним днем у парламенті. 288 нардепів проголосували за законопроект щодо децентралізації влади.

Однак частина депутатів назвала проект «можливістю узаконити бойовиків та окупантів» і відмовилася голосувати. Окремі нардепи заявили про міжнародний тиск на Україну. 

Loading...