Ще один «діамантовий прокурор» вийшов на волю, заплативши 3,2 мільйона

Ще один «діамантовий прокурор» вийшов на волю, заплативши 3,2 мільйона

У четвер, 30 липня, «діамантовий прокурор» Олександр Корнієць вийшов із СІЗО.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє ТСН з посиланням на джерело. Інформатор зазначив, що Корнієць заплатив заставу у 3,2 млн гривень, після чого був випущений на волю.

Раніше повідомлялося, що перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін також заплатив заставу.

Як відомо, 5 липня СБУ провела обшук у головному слідчому управлінні ГПУ. В результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За «допомогу» в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати «діамантовими».

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну — арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн.

Loading...