У Чернігові екс-міліціонер зібрався в нічний клуб із гранатою

У Чернігові колишнього міліціонера, який намагався зайти в нічний клуб із бойовою гранатою, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Також за вироком суду його позбавлено спеціального звання «капітан міліції».

Як повідомляється, кримінальне провадження здійснювалося в особливому порядку, передбаченому законодавством для тих підозрюваних, які визнають вину, щиро розкаюються та сприяють встановленню обставин правопорушення — на підставі угоди.

Під час досудового розслідування ставлення підозрюваного до свого вчинку та його поведінка дали підстави для укладення з ним угоди про визнання винуватості у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю). Цією угодою він також погодився на обрання стосовно себе передбаченої законом і зазначеної в угоді міри покарання.

Угода про визнання винуватості затверджена вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова 8 липня. Невдовзі це рішення суду має набрати законної сили.

Нагадаємо, 2 травня дільничний інспектор міліції Чернігова в неробочий час, перебуваючи в нетверезому стані, намагався зайти в нічний клуб, маючи при собі бойову гранату. Інцидент стався після того, як охорона закладу вивела його з приміщення, аби припинити гучну сварку гостя з його дівчиною. Правоохоронці, які прибули на виклик, вилучили в нього та з його автомобіля загалом три таких боєприпаси. За цим фактом прокуратура Чернігівської області розпочала кримінальне провадження. Від початку досудового розслідування підозрюваний сприяв у його проведенні та виявляв щире каяття.

Loading...