Україна готова до обміну Савченко, однак все залежить від Кремля

Україна готова до обміну Савченко, однак все залежить від Кремля

Донецький міський суд Ростовської області задовольнив клопотання захисту української льотчиці Надії Савченко.

Джерело: Відомості

Про це у своєму Twitter написав її адвокат Марк Фейгін, додавши, що тепер справа буде передана в Ростовський обласний суд.

Інший адвокат Савченко, Микола Полозов, зазначив, що до розгляду по суті відбудеться ще одне судове засідання у Ростові, на якому й вирішать, де буде розглядатись справа.

Один із захисників української льотчиці пояснив, що для обміну Надії Савченко потрібне політичне рішення і тиск на Кремль з боку західних лідерів. Марк Фейгін зауважив, що Україна до обміну Савченко готова, але все залежить від Кремля, передає телеканал 24.

«Обмін завжди можливий. І у мене є дані від різних людей з керівництва України, що такі переговори, розмови зараз тривають. Але суть тут у чому. Україна до такого обміну готова. Питання — у Кремлі. Без тиску на нього з боку Олланда і Меркель з «нормандської четвірки», ПАРЄ, США, перспективи обміну — туманні», — розповів він.

За словами захисника, поки що ці переговори неофіційні, «понятійні». При цьому Фейгін наголосив, що такий обмін можна оформити абсолютно коректно.

«Після ухвалення вироку, розгляду апеляційних скарг і набрання чинності вироку Надія Савченко і, наприклад, затримані на Донбасі ГРУшники Євген Єрофеєв і Олександр Александров екстрадуються для відбуття терміну на батьківщину», — пояснив адвокат.

Нагадаємо, 30 липня в міському суді Донецька Ростовської області відбувався розгляд справи проти української льотчиці Надії Савченко.

Loading...