СБУ допитала затриманого російського майора Старкова (відео)

СБУ допитала затриманого російського майора Старкова (відео)

Військовий розповів про 2 тисячі «радників» терористів «ДНР/ЛНР» зі Збройних сил РФ.

Джерело: Відомості

У середу, 29 липня, голова Служби безпеки України Василь Грицак у ході спільного брифінгу з керівником Державної прикордонної служби України Віктором Назаренком у Києві оприлюднив відео допиту російського майора Володимира Старкова, який був затриманий на КП «Березове» разом із вантажівкою зі зброєю.

Полонений у розмові з представниками СБУ навів беззаперечні докази участі Збройних сил Росії у конфлікті на Донбасі. Майор Старков повідомив, що участь російських військових у бойових діях на сході має масовий характер. Зокрема, «радниками» терористів «ДНР/ЛНР» «оформлено» майже 2 тисячі діючих російських офіцерів.

Як повідомив Василь Грицак, співробітники спецслужби встановили, що затриманий Володимир Старков на сьогодні проходить дійсну військову службу у військовій частині міста Новочеркаська Ростовської області Російської Федерації на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння. Військове звання — майор.

«Існує чітко налагоджений механізм координації та безпосередньої участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ в агресії Росії проти нашої держави», —  наголосив Голова СБ України.

Нагадаємо, Старков був затриманий 25 липня цього року українськими військовими на блокпосту «Березине». Він перебував у вантажівці, яка перевозила боєприпаси для бойовиків.

«Затримавши автівку, прикордонники попередньо з'ясували, що один із чоловіків — кадровий військовий ЗС РФ у званні майора, а інший належить до незаконних збройних формувань бойовиків. У «КамАЗі» правоохоронці виявили ящики з великою кількістю патронів різного калібру», — йдеться у повідомленні. 

Loading...