Перекрито канал зв’язку між терористами та російськими спецслужбами

Перекрито канал зв’язку між терористами та російськими спецслужбами

Апаратні комплекси були у Дніпропетровській, Волинській та Чернівецькій областях.

Джерело: Відомості

Служба безпеки України спільно із Міністерством внутрішніх справ перекрили неконтрольовані канали міжнародного зв'язку між бойовиками та представниками російських спецслужб.

Як повідомляє прес-служба відомства, силовики викрили та припинили роботу програмно-апаратних телекомунікаційних комплексів у Дніпропетровській, Волинській та Чернівецькій областях.

Міжнародний трафік надходив в Україну безпосередньо із Росії за технологією ІР-телефонії в обхід Міжнародних центрів комутації. Завдяки спеціальному обладнанню трафік оброблявся та під виглядом місцевих розмов направлявся на мережі українських мобільних операторів.

Ці канали використовувалися для організації зв'язку російських спецслужб із членами терористичних організацій «ДНР/ЛНР».

Під час обшуків вилучили понад 150 одиниць телекомунікаційного обладнання для прийому та обробки трафіка, 17,5 тисяч сім-карток українських мобільних операторів, близько 20 одиниць комп'ютерної техніки. Правоохоронці встановили особи 10 зловмисників, причетних до організації неконтрольованих каналів міжнародного зв'язку. 

Loading...