Глава Антитерористичного центру розповів про його роботу

Маліков запевнив, що кожна людина, задіяна в АТО, знає своє завдання.

Джерело: Відомості

Антитерористичний центр є об'єднаним штабом з оборони і захисту України від бойовиків на Донбасі. Про це заявив глава Антитерористичного центру СБУ Віталій Маліков, який курирує АТО на Донбасі, у інтерв'ю «ЛІГА.net».

«Ми говоримо, що у нас антитерористична операція, але фактично ми розуміємо, що у нас — війна. Є багато питань щодо оперативних дій. Потрібна синхронізація дій. Глобально ми націлені на відновлення системи державного управління», — наголосив він.

Маліков також зазначив, що найголовнішими завданнями Центру є формування та підтримка проукраїнських організацій, захист інформаційного простору, боротьба з пропагандою РФ, захист українців від тероризму.

«Наприклад, коли ми стояли під Спартаком у січні 2014-го і повинні були заходити в Донецький аеропорт, то там було винятково російське телебачення. Але коли ти говориш з місцевими, то вони хоч і говорять на щирій українській мові — вони абсолютно зомбовані. Тож в інформаційному плані у нас багато роботи», — додав очільник Антитерористичного центру.

Водночас він запевнив, що наразі взаємодія між Генштабом, бійцями АТО, армією та МВС систематизована.

«Є командувач, є додані сили. Кожен знає, що він повинен робити. Є, звичайно, проблеми. Суспільству про це добре відомо — можна згадати скандал із «Айдаром», «Торнадо», — сказав Маліков.

За його словами, зокрема, виконувач обов'язків голови СБУ Василь Грицак створив Сили спеціальних операцій, які і стали однією системою.

«Ми зібрали навколо себе всі розвідувальні підрозділи, які стоять уздовж всієї лінії розмежування – «Дніпро-1», «Гарпун», «Миротворець» тощо. Ми їх об'єднали, вишикували в одну систему, щоб не було таких ситуацій, коли в якомусь районі злітають 17 безпілотників, і ніхто не знає, кому вони належать. Ми зібрали всіх начальників розвідок, всіх командирів, відпрацювали алгоритм. Сьогодні бійці вже працюють в конкретній системі — кожен знає свій сектор і свої завдання», — зауважив Маліков.

Loading...