Турчинов застерігає: відновлення бойових дій на Донбасі переросте в континентальну війну

Турчинов застерігає: відновлення бойових дій на Донбасі переросте в  континентальну війну

Відновлення бойових дій в Луганській та Донецькій областях може спричинити повноцінну континентальну війну.

Джерело: Відомості

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на 8-му Київському безпековому форумі, передає УНН.

«Треба чітко говорити і розуміти, що коли відновляться бойові дії, то це буде на найбільш високому і небезпечному рівні. Ці військові дії можуть перерости в повноцінну континентальну війну», — наголосив він.

Також Турчинов заявив, посилаючись на дані спецслужб, що підготовка Росії до агресії проти України розпочалась 10 років тому.

«І анексія, і захоплення Криму, і війна на сході нашої країни — це не є якась імпровізація. Це готувалося системно і наполегливо. За інформацією наших спецслужб, підготовка до агресії проти України розпочалась ще 10 років тому після перемоги Помаранчевої революції, коли Росія зрозуміла, що Україна може вирватися з її сталевих обіймів», — наголосив Турчинов.

Він також розповів, які наслідки принесла агресія Росії для України.

«Війна Росії для нас принесла колосальні втрати. Це не тільки втрата підприємств, величезного майна, приватного і державного. Це і зупинка багатьох флагманів нашої економіки, це і нахабний демонтаж та вивезення до Російської Федерації обладнання і технологій відомих підприємств України», — зазначив секретар РНБО. 

Loading...