Злочинець, який убив людей і захопив заручників, не міг віддати борг за будинок

Злочинець понад шість годин тримав у заручниках трьох людей.

Джерело: Відомості

На Харківщині застрелили розлюченого боржника, який не бажаючи віддавати свій будинок, убив двох людей та полонив трьох працівників автозаправки. Після скоєння злочину він намагався виїхати в зону АТО — на територію, контрольовану бойовиками. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Операція з визволення заручників тривала понад шість годин. Злочинець кілька разів змінював вимоги — це було і надання йому автівки та забезпечення безперешкодного виїзду до Росії або на територію, захоплену бойовиками — у Горлівку.

Скористатися своєю машиною він не міг, бо вона заглухла, тому через кілька годин переговорів він захопив одну з автівок, яка була на заправці, посадив туди заручників і намагався втекти. І саме тоді було прийнято рішення його знешкодити.

Деталі спецоперації правоохоронці поки що не розголошують. Відомо лише, що на фінальній стадії операції працював снайпер. На місці події цілу ніч працювали слідчі.

Автівка, в якій злочинець тримав заручників, лишилася на заправці. Тут же швидкі надавали допомогу працівникам АЗС, які були у полоні терориста. Силовики стверджують, ніхто з них не постраждав.

«Немає нікого поранених — тільки один злочинець знешкоджений і все. Ніхто ні з силових структур, ні з заручників не постраждав», — сказав начальник райвідділку міліції Харківського району Володимир Какадій.

За попередніми даними, злочинцю було 48 років. Будинок у місті Люботин, в якому мешкав, він нібито придбав на позичені гроші, які не міг виплатити, і вчора вранці до нього прийшли судові виконавці описувати за рішенням суду його майно.

Боржник зустрів їх з карабіном. Убив одного з понятих та чоловіка, що супроводжував судового виконавця, а потім намагаючись втекти на своїй машині, заїхав на АЗС на трасі Київ-Харків неподалік селища Коротич і захопив заручників.

«Я спав у машині — три вистріли почув, побачив, як охорона тікає з заправки, як персонал тікає в зеленку. Бачив його, бачив, як він брав заручників, як він у машині сидів, що у нього рушниця. Ну рушниця чи ні — я не бачив, тільки верхівку бачив», — розповів свідок події Мирон Демчишин. 

Loading...