Затримано працівників «Беркуту», причетних до вбивств та побиття учасників Революції Гідності

Затримано працівників «Беркуту», причетних до вбивств та побиття учасників Революції Гідності

У місті Харкові затримано трьох колишніх співробітників БМОП «Беркут», які на даний час є діючими співробітниками міліції, а двоє з них займають керівні посади.

Джерело: Відомості

 21 квітня, в ході спільної спецоперації Генеральної прокуратури та Служби безпеки України у місті Харкові затримано трьох колишніх співробітників БМОП «Беркут», які на даний час є діючими співробітниками міліції, а двоє з них займають керівні посади. Про це під час брифінгу повідомив Генеральний прокурор України Віктор Шокін.

За словами керівника Генеральної прокуратури, колишні співробітники «Беркуту» обґрунтовано підозрюються у вчиненні вбивств мирних громадян 18 лютого 2014 року та нанесенні їм тілесних ушкоджень. Віктор Шокін також додав, що мова йде про один з епізодів Майданівської справи, коли під час розгону мирної ходи до Верховної Ради України по вулицям Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку в м. Києві працівниками правоохоронних органів було вбито 5 осіб, спричинено вогнепальні поранення 62 особам та ще більше 400 нанесено тілесні ушкодження.

Віктор Шокін наголосив: «Ніхто не буде забутий. Майданівські справи будуть доведені до кінця».

Як повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, наразі операція ще триває. Про її результати буде повідомлено додатково.

 

 

Loading...