На Дніпропетровщині затримано чиновницю, яка за хабарі видавала ордери на приватизацію житла

На Дніпропетровщині затримано чиновницю, яка за хабарі видавала ордери на приватизацію житла

Посадову особу районної ради міста Кривий Ріг оперативники затримали під час одержання хабара розміром понад 30 тисяч гривень.

Джерело: Відомості

Чиновницю відділу житлово-комунального господарства Саксаганської районної ради у місті Кривий Ріг, яка є державним службовцем 7 рангу, вимагала 33,5 тисячі гривень хабара за сприяння у вирішенні питання щодо видачі ордеру на три кімнати в житловому будинку міста Кривий Ріг. Приміщення належали державному житловому фонду. Ордер мав стати підставою для подальшої приватизації цих трьох кімнат.

Раніше слідчим відділом Саксаганського РВ Криворізького міськуправління ГУМВС в Дніпропетровській області було відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання хабара цим посадовцем. Дії чиновниці кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Гроші вилучені.

Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомив Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України, наразі вирішується питання щодо затримання чиновниці в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їй про підозру.

 

Loading...