Турчинов: Сьогодні Україна змушена розраховувати тільки на свої сили

Турчинов: Сьогодні Україна змушена розраховувати тільки на свої сили

Вітчизняний виробник сьогодні забезпечує основні потреби української армії у військовій техніці і зброї.

Джерело: Відомості

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов журналістам після відвідування Житомирського бронетанкового заводу, зазначає прес-служба РНБО.

«Сьогодні, відновлюючи військовий потенціал країни, ми змушені спиратися виключно на власні сили. Військово-промисловий комплекс — це рушійна сила нашої економіки, і організація виробництва на всіх підприємствах ВПК сьогодні фактично забезпечує наші Збройні сили і Національну гвардію необхідною зброєю і технікою», — підкреслив він.

Олександр Турчинов зазначив, що Житомирський бронетанковий завод зараз працює на повну потужність. Так, за його словами, підприємство виробляє БМП, БТРи, робить ремонт пошкодженої на фронті бойової техніки, а також ми «самі налагодили випуск бойового модуля, який може бути поставлений на різні моделі бойових машин»: «Цей модуль має 30-міліметрову гармату, кулемет, АГС та дві пускові установки ракет типу «Стугна».

Крім того, Олександр Турчинов зазначив, що сьогодні Україна змушена розраховувати тільки на свої сили, так як активних зрушень у військово-технічному співробітництві зі стратегічними партнерами поки немає: «Саме тому такі підприємства сьогодні створюють бойовий потенціал для наших Збройних сил».

Loading...